Vällkomen til NSTL informations sidan!

 

Vem kan ha nytta av NSTL programet?

NSTL är ett program som riktar sig till handladdare både inom jakt, tävlings och rekreations skytte. Ett program som både nybörjaren och den erfarne handladdaren kan ha nytta tav. Utöver detta så följer det med information om de mest förekommande patroner, detta gör programmet intressant även för skyttar utan handlladnimngs ambitioner. Både för gevärsskyttar och tävlingsskyttar för pistol/revolver.

En komplett lista på alla patroner kommer längre ned på denna sida.

 

Vad är NSTL?

NSTL är ditt egen laddregister. I den kan du spara alla dina laddningar till din patron/patroner och dessutom få en del uträkningar på köpet via programmet.

Dina laddningar sparas så att du kan bläddra i dem enkelt och söka efter just den laddning du vill titta på med hjälp av namn, datum, kula, krut mm.

Uträkningar (utöver omvandling grains-gram,mm,-tum, kg-pounds) såsom anslagsenergi i Joules, Flbs, Momentum, Kpm mm. J Taylors K.O. värde är åxå med precis som E. Matunas OGW och Power factor för pistolskyttar. Rekylvärde i anslagsenergi och rekylhastigheter tillsammans med Naturvårsverketes klassindelning är självklart med.

Plats för egna noteringar och ett unikt ID nummer som du kan skriva på din patronask. Du kan när som helst bläddra bland dina laddningar (i en list layout) eller söka med olika sök kriterier efter just denna patron/laddning du är ute efter.

Vad mer? Alla Normas laddtabeller tillsammnas med Vihtavuori, IMR, Hodgdon och Winchester rundar av resten av programmets delar. Dessa redovisas så klart med lite mer info än vad ex Norma eller Vihtavuori har i sina laddböcker. Här får du dessutom alla uträkningar mellan metriska och US mått, alla energi och rekyluträkningar är så klart med även här.

 

Bläddra mellan dem, hitta den laddning du vill ha och skriv in den på din sida på NSTL med ev, andra beståndsdelar, hylsor, kulor, tändhattar mm.

Dessa tre layouter hör till din egen laddata bas i programet.

Här nedan ser du en kombinerad bild på alla fabriks laddata register inne i NSTL. Bara ett av dessa register är öppna tillsammans med dit eget, resten av fabriks registrerna bläddras lätt med menyn på toppen av varje layout.

 

 

 

 

Du har två st menyer som hjälper dig att navigera. Den upptill öppnar huvudelarna i NSTL programmet.

Den undre hjälper dig att navigera inne i varje del. Hjälp finns att tillgå i varje del av NSTL, endera öppna hjälpen via knappen eller browsa fram till den i din CD.

Program installationen är enkel och tar bara sekunder, en genväg läggs till för att underlätta starten av den.

Support lämmnas även för "vanliga" handladdningsfrågor. Kan vi inte hjälpa dig kan vi om inte annat hänvisa dig till rätt plats där hjälp finns att få.

Läs gärna de sidor som finns om handladdning här i, välj via menyn högst upp.

 

Lista på patroner som finns i NSTL.

Senaste Hodgdon laddata för alla deras patroner

I.M.R. laddata för några av deras patroner.................

Vihtavuori Gevärs laddata 51st olika patroner..............

Vihtavuori handeldvapen 26 st olika patroner...............

Winchester laddata för över 59 st olika gevärspatroner.

Winchester laddata för 32 st pistol/revolver patroner....

 

 

 

Vi hoppas att du skall trivas med vårt program och tar gärna emot förslag på framtida förbättringar.

 

Kostnad och hur går du tillväga för att köpa NSTL programet?

Kommer att finnas inom kort att köpa direkt härifrån, kostnad? 245:- Sek och detta kommer att inludera frakten inom Norden.

Intresserad redan? Skicka ett mail så är du bland de första som får veta när den är färdig att levereras! NSTL INFO

Andra produkter är under utvekling (främst en justerbar laddpress som klarar allt från .25 ACP till och med .50 BMG) men mer om dom längre fram i tiden.